Het bestaande woonhuis, in basis kubistisch vormgegeven, is door Madmax Diesajn uitgebreid met een slaapkamer op de begane grond en een carport.
De gehele woning is aan de buitenzijde voorzien van isolatie waarover gevelstucwerk geplaatst is. Naast de basiskleuren antraciet en wit is op enkele punten in de woning gekozen voor de accentkleur signaalrood, de hoeken van de kozijnen welke om de hoek lopen, het voordeurkozijn en de vrije vorm in de voordeur. De vrije vormen in de voordeur zijn een opvallend en toch passend detail in de verder strakke lijnenarchitectuur van
de woning.
Aan de tuinzijde zijn grote vouwwanden van Solarlux geplaatst, waardoor de tuin bij de woning en de woning bij de tuin betrokken wordt. De dakrand van de carport is uitgevoerd in thermisch verzinkte U-profielen, het plafond van de carport is uitgevoerd in Douglas delen, onbehandeld toegepast.
Door de aanpassing en het isoleren van het pand is deze woning klaar voor de toekomst, waarbij de bewoners er nog lang in kunnen wonen.