In de nieuwe woonwijk Hellendoorn Noord heeft de opdrachtgever de beschikking over 10 kavels, waarop 4 geschakelde woningen, 4 twee onder een kap woningen en 2 vrijstaande woningen gebouwd worden.
De woningen zijn ontworpen met een traditonelestatige uitstraling.
De 4 geschakelde woningen zijn opgebouwd met donker rode gevelsteen, op een zwart plint. Het metselwerk komt tot de borstweringshoogte van de verdieping, hierboven is zwarte gevelbeplanking voorzien. De tussenwoningen krijgen aan de voorzijde een gezamenlijke uitbouw met een gemetselde topgevel waarin een strook siermetselwerk is opgenomen. De hoekwoningen krijgen aan de zijgevel een verkleinde uitvoering van deze uitbouw, ook met een strook siermetselwerk. De woningen worden gedekt met zwarte pannen. In de kozijnen is een verticale roede opgenomen. Elke voordeur is voorzien van een luifel met traditonele detaillering.
De twee onder een kap woningen worden in dezelfde materialisering uitgevoerd en krijgen aan de voorzijde een uitbouw, in vorm en uitstraling gelijk aan de tussenwoningen. Hierdoor ontstaan een herkenbaar, maar toch eenduidige uitstraling aan deze woningen. De bij de woningen te realiseren bergingen en garages worden uitgevoerd met de zelfde gevelbeplanking in de zwarte kleur, zoals ook de bovenbouw van de woningen wordt uitgevoerd.