Voor een particuliere opdrachtgever heeft ons bureau de opdracht gekregen om een haalbaarheidsstudie uit te voeren voor het bouwen van een moderne villa op een kavel aan de toegangsweg van Hellendoorn. Door de
ondiepe brede vorm van het kavel is een villa ontworpen evenwijdig aan de weg. De gehele villa is onderkelderd, waarbij het peil van de begane grond circa 1 meter boven het maaiveld ligt. Door de bovenzijde van de kelder uit te voeren met een rondlopende glasstrook uit structuralglazing gaat de villa zweven boven het maaiveld.
De begane grond van de villa bestaat uit een houten kader, welke naast de woning ook de carport omvat. Naar de straatzijde wordt dit kader ingevuld met donkerkleurige betonpanelen waarin enkele stroken beglazing
zijn opgenomen. Aan de achterzijde, gericht en met vrij uitzicht op het weidse essenlandschapen de sallandseheuvelrug, wordt het kader geheel ingevuld met structuralglazing.
In de kelder worden de gastenverblijven gesitueerd, waar de uitwonende kinderen van de opdrachtgevers hun weekenden kunnen doorbrengen.De gehele begane grond is als woon-keuken-slaapruimte voor de opdrachtgevers ingevuld, waarbij alle deuren worden uitgevoerd als schuifdeuren.
In de slaapkamer is een element geplaatst waarin de badkamer wordt gesitueerd met daarachter de kleedkamer met kastenruimte.